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福岡の一軒家カフェ〈coba cafe〉へ。ひとクセありのパフェやレモネードに舌鼓!/Alice in Cafeland

  • 2020.2.7
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羽田空港から飛行機で約2時間、向かったのはグルメタウン福岡県。太宰府にある庭つきの一軒家カフェを訪ねました。

It took about 2 hours by plane from Haneda Airport to go to Fukuoka, a city well-known for delicious food. I visited a cafe with a garden in Dazaifu.

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Hanako 編集部

「おもしろいことをしよう、と常にアンテナを張っています」と話すのは、オーナーの小林理高さん。小林さんのつくる斬新なメニューが、いまSNS上で話題沸騰中。

The cafe owner, Mr. Kobayashi, said “I am always on the lookout for something new”. His unique menu is gaining popularity through social media.

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Hanako 編集部
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Hanako 編集部

カスバーナーを使って目の前であぶり仕上げたのは、季節のデザート。1パック分のイチゴをぜいたくに盛り付けて、アイスクリームの上のきび砂糖をキャラメリゼしたら完成です。

The seasonal dessert is finished off in front of you with a quick sear from a gas burner. They generously use one whole pack of strawberries and top the ice cream with caramelized brown sugar.

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Hanako 編集部

まんまる大きなイチゴを口に頬張ると...幸せ〜グラスの中のアイスや焼き菓子もすべて手作りしているそう。

I feel happy when I take a bite of the big, round strawberry. Everything inside the parfait glass is handmade.

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Hanako 編集部

ドリンクにも楽しい仕掛けがいっぱい。たとえば、タイ原産の蝶豆花というハーブティーを使った「自家製レモネード」。レモン汁をかけると...

Also, you can feel a sense of fun originality in their drinks. For example, their homestyle lemonade is made with Thai blue tea. When you add lemon juice...

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Hanako 編集部

スカイブルーだったレモネードが、紫色に変身。こんなに鮮やかだけど、自然なお茶の色なんだそうです。不思議っ!

The sky-blue lemonade becomes purple! The vivid colors are all natural. Mysterious!

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Hanako 編集部

季節のデザートは、桃やリンゴなど訪れる時期によって変わります。詳細はインスタグラム(@coba_cafe_dazaifu)をチェックしてね。

The desserts are made with seasonal fruits such as peaches and apples. Check out their Instagram @coba_cafe_dazaifu for more information.

福岡のカフェってどこも本当にレベルが高いんです。街がコンパクトだから、一日にたくさん巡れるのも、カフェ好きには嬉しいかぎり。

The cafes in Fukuoka are of very high quality. The town is compact, so I can go to as many cafes as I like.

(photo : Keiichiro Todaka)

〈coba cafe(コバカフェ)〉

福岡県太宰府市宰府2-7-4
11:00~21:00 不定休
2-7-4 Saifu Dazaifu-shi Fukuoka
CLOSE: Irregular

前回の「分厚くて可愛いあんこトーストはいかが?福岡〈Good up Coffee〉で名物メニューを体験。」はコチラから。
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